lunes, 29 de octubre de 2012

Dia de pràctiques


Avui ens han presentat els nostres “padrins” de tercer pel dia de pràctiques que durem a terme en una escola.

La meva madrina es diu Lorena, és una noia molt simpàtica i molt alegre que m’ha contagiat les ganes de que arribi el dia de fer les pràctiques.

M’ha tocat el col·legi Martinet de Ripollet. Pel que m’han dit, és un col·legi alternatiu, amb unes tècniques pedagògiques totalment revolucionaries,  el que podré aprendre allà no ho aprendré a cap aula universitària. És molt interesant poden anar a visitar una escola així.

El que menys m’ha agradat és què en principi les pràctiques estaven programades per dur-les a terme en dos dies, però un d’aquests dies hi haurà una vaga i al final només podrem fer un dia de pràctiques.

Desitjant que arribi el dia!!



viernes, 26 de octubre de 2012

Pissarra interactiva



Avui a la Classe de GiTIC hem treballat amb la pissarra interactiva, a estat una classe molt interessant ja que hem aprés com funciona i l’hem provat nosaltres mateixos. A part que a estat una classe divertidíssima.
Crec que és un gran invent que segur que fa la vida dels mestres mes còmoda, i molt més pràctica la dels alumnes. És relativament fàcil d’utilitzar i té infinitat de funcions.
Que passeu un gran cap de setmana!!

Conferència F. Tonucci


Ahir dia 25 d’octubre, vam anar a la conferència de Francesco Tonucci “Frato” el qual mantenia un diàleg amb el professor Miquel Àngel Prats. Tonucci  és un psicopedagog, pensador i dibuixant italià. El títol de la conferència era: Les TIC, l’escola, la família i els infants.
Vam poder escoltar coses molt interesants a la conferència, i vam poder escoltar la seva opinió amb temes relacionats amb l’educació; intentaré fer una breu síntesi del que va dir Francesco.
“Un adulto sano es el resultado de un niño que a jugado mucho”.
“Hay mucho tiempo para ser adultos, pero poco para ser niños”.

Va parlar de les escoles tradicionals i de com es nota la diferència d’un nen que està envoltat de cultura, (un nen que veu els seus pares llegir per plaer, que li llegeixen abans d’anar a dormir, famílies on hi havia llibres).

També va parlar de la actual relació família-escola i deia textualment que abans la unió d’aquestes dues era inseparable, si a l’escola obtenien una mala nota, segur que a casa també passaria alguna cosa dolenta, avui dia això no només no passa, sinó que les famílies van a parlar amb els professors. ”Las familias no reconocen la autoridad de la escuela, y la escuela no se preocupa por tener una buena relación con la familia”.

Va parlar també de la disposició de fer les classes, i va comparar aquestes amb gàbies. Ell diu que haurien d’haver tallers i laboratoris, i que fossin els nens els que canvien d’aula i no el mestre, ja que es molt complicat sortir d’una classe de literatura i amb cinc minuts de marge canviar el chip i preparar-se per la classe de matemàtiques.  És molt difícil canviar tant ràpid d’assignatura i mes per a un nen de curta edat, normalment no s’acostumen a l’altre fins que ja porten mes de mitja classe. I d’aquí prové el fracàs escolar.

No vull ser gaire extens, així que per últim diré que la conferència va ser molt interessant, que van dir coses molt útils, sobretot per a futurs mestres com nosaltres.



                                                                       Conferència

Vinyeta de Tonucci

                                                                  Vinyeta de Tonucci

jueves, 25 de octubre de 2012

Diari seminari



Ja hem començat el seminari. El primer dia ens van presentar l’assignatura i ens vam presentar nosaltres.
La veritat és que estic molt content amb el grup que m’ha tocat, tots participem i tots parlem. 
Els altres dies ja vam començar a treballar l'autobiografia educativa, que consisteix en explicar una vivència nostra dins el món educatiu o pedagògic. També vam començar a treballar la actualitat educativa, en la que portem una notícia i fem un debat, si estem en acord o desacord, si ens sembla bé... Aquesta notícia la de portar cada dia un alumne diferent, per tant així també treballem la capacitat de saber expressar-nos davant d’un grup.
 L’últim dia, vam parlar de la importància de la motivació per a un nen, i de quina seria la millor manera de motivar-lo, així com la importància de saber detectar un problema ràpidament.

martes, 23 de octubre de 2012

Autoritat moral



El professor de GiTIC va fer una reflexió molt interesant; "No feu a classe mai res que no feu abans vosaltres. Això és diu autoritat moral"
L'autoritat moral l'entenem com que no podrem exigir  mai res que nosaltres no donem. Per exemple no podrem exigir que un nen llegeixi si nosaltres no llegim, ni podrem exigir a ningú que faci esport i que deixi de fumar quan nosaltres som els primers en estar tot el dia al sofà i fumant un paquet de tabac diari.
Em sembla molt interesant aquesta reflexió perquè habitualment tenim tendència a corregir a la gent i constantment en aspectes que ni nosaltres mateixos complim. Això demostra una gran hipocresia i la nostra manera de ser com a persones. En una ocasió vaig escoltar que els falsos mites sempre acaben caient.

viernes, 19 de octubre de 2012

Benvinguts!!



                            

Benvinguts a tots/totes al meu diari personal d’aprenentatge!!
La finalitat que té aquest diari és penjar un seguit de reflexions, vivències, pensaments o experiències sobre el meu dia a dia educatiu i del meu pas per aquest primer d’educació primària.
Intentaré ser el més constant possible per donar-li una bonica forma a aquest Blog!

Gràcies per llegir-me! !

Fins aviat!!